MŮJ PŘÍBĚH
PROČ MLSOTY? PROČ KAKABOB?

 


 

Proč MLSOTY?

 

Od malička jsem byla mlsné dítě a čokoláda byla pro mě nevídaná pochoutka.

Nevynechala jsem ani náhodou čokoládové jazýčky, klasické karamely, růžové sněhové indiánky, žvýkačky Pedra a celou řadu sladkostí, které se dnes ani nevyrábí, nebo vůbec nechutnají "tak jako dřív“.

Úplně nejvíc jsem milovala a miluju lentilky.

Chuť na sladké mi vydržela dodnes.

Navíc jsem ochutnala celou řadu slaných a sladkých lahůdek, neuvěřitelně mnoho výborných jídel, nepřeberně domácích i cizích vín, a také spoustu čajů.

Řekla bych o sobě, že jsem "labužnice a požitkářka" nejen co se týče pochutin.

Čím jsem starší, tím víc dbám na kvalitu surovin a firmy, které delikatesy vyrábí.

A protože jsem zmlsaná a mám chuť nabízet kvalitní výrobky, dozvídat se nové informace a setkávat se s lidmi, které mohu potěšit čokoládou, čajem, kávou, kakaem a kořením, rozhodla jsem se, založit si tenhle "mlsný" web se zajímavými službami..

 

A hlavně, protože si..

vážím lidské práce a tvůrčích nápadů,

vážím tradice a rodinných firem,

vážím přírody a surovin zpracovaných v souladu s ní,

vážím lidí, kteří přemýšlí o svém způsobu života a o svém chování,

vážím lidí, kteří když se ohlédnou, uvidí za sebou kus práce a naplněný život.

 

Tohle všechno splňují z mého pohledu čtyři firmy.

Rodinná česká firma Kamila Chocolates, s.r.o., nadnárodní firma Sonnentor, s.r.o., rodinná česká firma Biopekárna Zemanka s.r.o. a malá rodinná česká firma Chocobaron.

 

KAMILA CHOCOLATES

S vynikající čokoládou "Kamila" jsem se setkala poprvé při náhodné cestě v Praze v malém rodinném obchůdku s delikatesami. Nejen vzhled obalu, ale i zajímavý nápad s kornoutem plným kousků čokolády, jako za časů mojí babičky, přilákal moje oči. Také příjemný manželský pár, který věděl o nabízené čokoládě víc než jen“kolik stojí“. Nabídli mi a ukázali všechny výrobky české rodinné firmy z Vyskytné nad Jihlavou. Poprvé jsem koupila “Mikuláše“ i pro dospělé příbuzné a kamarády.

Od té doby jsem vyhledávala v policích specializovaných obchodů jejich lahodnou čokoládu.

Neodolatelné jsou jejich lanýže obalené kakaem, a když vidím vážené bonbony s marcipánem, karamelem nebo višní, nezastaví mě nic. Vynikající jsou plněné čokoládové bonbony, které jsou nakombinované v mnoha variacích obalů a gramáží.

Kvalitní čokoládový základ, prvotřídní suroviny a tradiční zpracování dává vzniknout jedinečným čokoládovým pochoutkám!

 

SONNENTOR

Protože s oblibou denně popíjím bylinné,zelené, nebo bílé čaje, objevila jsem v jednom z prvních bioshopů před vícero lety čaje  "Sonnentor" . Jejich čajové směsi, ale i koření mají neobyčejně jemnou a nevtíravou chuť. V podstatě sortiment výrobků uspokojil mé chutě a nálady po celý rok. Navíc "ochutnávkové sady" absolutně různých čajových směsí v jednom balení jsou neotřelé. Design krabiček, balení jednotlivých čajů a kvalitní suroviny jsou velkou devizou této firmy.

Mé oblíbené čajové směsí jsou "Základy tvé duše" a "Čaj štěstí" . Hlavní bylinky těchto čajů jsou : meduňka, máta, měsíček a heřmánek. Při prozkoumání obsahových látek jednotlivých čajů zjistíte, že máta není jen jedna, a že každá bylinka má jistojistě svou čarovnou moc. Čaje v pyramidálních sáčcích jsou pastvou pro oči už při jejich zalití ve skleněné konvici. Sáčky jsou navíc vyráběné z bio-odbouratelnéhoho kukuřičného škrobu. A ta vůně!

Ve znaku mají usměvavé sluníčko, středověký symbol života a světla s 24 paprsky, které i dnes zdobí mnoho selských stavení.

Poznání bohatství a krásy přírody, citlivé hospodaření, mnohaleté zkušenosti, šetrné ruční zpracování a nejlepší kvalita produktů z kontrolovaného ekologického zemědělství, to je filozofie této firmy. Jednoduše řečeno, přirozená svěžest!

 

BIOPEKÁRNA ZEMANKA

Cokoliv jen ochutnáte, bude vám připadat jako od milované babičky, tetičky nebo maminky. Úplně první jsem ochutnala jejich čoko-kokosky, které jsou bezkonkurenční jak vůní, tak chutí i barvou surovin. Rozpadají se na jazyku a směle je můžu zařadit k nej-lepším mlsotám! Pokud jste milovníci kávy, pak jejich tří-směsná káva vás pohladí po duši. Ostatní výrobky jsou doslova "vymazlené" a receptury jsou dílem paní Hanky Zemanové, propagátorky zdravého životního stylu, přirozenosti a úcty k přírodě.

Kdo jednou ochutná..nebude měnit..věřte mi..anebo rovnou ochutnejte!

 

CHOCOBARON

První setkání s vynikajícími kombinacemi chutí, tvarů a vůní proběhla o letošní dovolené právě v Českém Krumlově. Po prohlédnutí nádherné expozice vltavínů v Muzeu vltavínů jsme procházeli malebnou uličkou, kde byly v oknech vystaveny keramické pytlíčky-nádoby s nápisem Chocobaron. Ze zvědavosti jsme vešli do voňavého obchodu a "valili" oči na vitrínu se zajímavými tvary čoko-pralinek a bonbonů. Ochutnali jsme téměř celý nabízený sortiment. Slovo dalo slovo, a tak můžete ochutnat, darovat a znovu zakoupit nejen čoko-pralinky, ale i super skvělé soudečky s nejlepším solera rumem "A1 pralines" právě v mém "mlsném" obchůdku!

Chocobaron je zajímavý název rodinné české firmy, která se nadchla pro čokoládové výrobky s tradičním prvorepublikovým kouzlem. Vyrábí doslova čokoládové klenoty..čokoládové pralinky zajímavých chutí a tvarů. Mandlovou kouli, Višeň v likéru, Napoleonův klobouk, Královskou lilii nebo jedinečnou pralinku s nejlepším solera rumem na světě pro vás vyrábí Lubomír a Radka Viktorínovi z Českého Krumlova.

"A1 pralines" jsou bezkonkurenčně to nejlepší, co jsem ochutnala jako kombinaci hořké čokolády a krému s rumem!

 

 


 

A proč KAKABOB?

 

Protože čokoláda se vyrábí z kakaových bobů.

Protože cesta k dnešní podobě čokolády byla velmi zajímavá.

Protože se s vámi chci podělit o příběhy a zajímavosti ze světa čokolády.

Třeba o to, jak je těžké vypěstovat kakaovník, co znamená slovo "konšování" a proč nás vůně čokolády tak láká.

 

Nejen o čokoládě budou mé webové články.

Také čajové obřady dodnes probouzí smyslnost a skrývají příběhy lidí a přírody.

Kouzlo čaje začíná pěstováním, pokračuje sběrem a zpracováním, a končí popíjením tohoto kouzelného nápoje.

Dnes slovem "čaj" označujeme i bylinné směsi, ale původní význam byl určen pouze pro nálev z listů čajovníku.

Umíte odpovědět na otázky : proč se říká "čaj o páté", jak se mohou lišit čajové obřady, a co znamená "šinča"?

Pokud ne a zajímají vás odpovědi na tyto otázky, pak sledujte můj web.

Budu vás "nepravidelně" zahrnovat novými články a zároveň nabízet výjimečné čokoládové dobroty rodinné firmy Kamila Chocolates, s.r.o., také voňavé bio-produkty nadnárodní firmy Sonnentor, s.r.o. a bezkonkurenční výrobky z Biopekárny Zemanka s.r.o. Také novinky a skvělé pralinky rodinné firmy Chocobaron budou součástí celoroční nabídky Mlsot!

 

 


 

 

Mým mottem jsou slova W.S.Maughama : „Touha se často nejlépe překoná tím, že se uspokojí."

Takže..