Můj pohled a zmlsanosti 2021

Chtěla jsem napsat můj pohled na to, jak hodnotím kvalitu a jak si dlouhodobě vybírám Mlsoty.

Úplně první jsem oslovila a navštívila firmu Kamila Chocolates, ke které mám dodnes srdeční vazbu. Jejich výrobky měly a mají "staročeskou" originalitu. Mistr čokolatiér/dezertář má novodobé znalosti a staré receptury. Naprosto mě okouzlily jejich lanýže čokoládové a kávové formě. Líbila se mi jejich barevnost posypů čoko-tabulek. Když jsem přijela do budovy, kde je výrobna i sklad se zázemím, vždycky jsem se nechala unést a něco přidala do objednávky. Vím, z jaké čokolády/pecek vyrábějí čokoládu, udivil mě široký sortiment tvarů a náplní. Strašně jsem se do jejich výrobků zamilovala.

Druhou firmu, kterou jsem si vybrala, byla Sonnentor. Strašně moc mě zaujaly receptury, kvalita a obaly. Šli jsou vlastní cestou v bio a fair trade stylu. Školení v Čejkovicích a příjemný tehdejší ředitel mě lehce zlomili ke spolupráci. Za tu dobu změnili obaly, barevnost a celofán. Ztratili některé produkty a mnoho jich přidali. Stále se mění a mají svůj osobitý charakter. Pomáhají ve svém regionu se zaměstnaností, spolupracují s handicapovanými, udělali bylinkovou zahrádku, kafáč a celé místo tak zvelebili, že Čejkovice jsou nejen místem vína, ale i "barevných akcí" Sonnentoru a jejich vůní.

Třetí firma, se kterou jsem navázala spolupráci, byla brněnská firma zabývající se sušenými plody, oříšky, čaji a kávou. Vymyslela jsem si, že z jejich neslazených produktů budu tvořit sáčky a balíčky. Super nápad, který má úspěch na trzích a získal si moje stálé zákazníky. Sáčky ladím podle barev a chutí, také podle ceny a individuálních objednávek.

Tvořivá práce mě baví, a tak stále objevuji a ochutnávám. Někdy šiju, jindy kreslím a vymýšlím třeba svoje krabičky na mlsoty. Za podpory mé blízké rodiny zkouším vyrábět čokoládová lízátka, bonbony, pralinky a různé druhy máslových/ovesných sušenek mojí značky Mich-elle. Neodříkám se ani makronek a tvarohových dezertů, ale to je zatím spíš výzva.

Pokračování příště!!!