Úvod »ČOKOLÁDOVÉ TABULKY» Čokoládová tabulka s posypem 70g


        

Čokoládová tabulka s posypem 70g

hořká čokoláda

img

 

Číslo produktu: 754 - H
cena:
70 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Popis zboží :


Formovaná tabulka z hořké čokolády, sypaná různými druhy posypů (lyofilizované ovoce, oříšky, mandle,
kakaové boby, kustovnice, papaya). Baleno v průhledném PVC blistru a papírové krabičce.

 

Složení :

Kakaová hmota, kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, cukr, bezvodný mléčný tuk, sušená syrovátka, soja lecitin, vanilin, emulgátor E476, posyp dle druhu tabulek.

Minimální obsah kakaové sušiny : 53,1%.

Skladovat do : +20°C a 45% vlhkosti.

 

Éčko s číslem 476 :

Polyglycerolpolyricinoleát je emulgátor vyskytující se v zálivkách a pomazánkách se sníženým obsahem tuku a v kakaových nebo čokoládových cukrovinkách. Díky svým účinkům umožňuje vytvářet tenčí vrstvy čokoládových polev a využívá se k homogennímu promíchávání potravin na bázi vody a oleje.

Této látce by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že výchozí surovinou při její výrobě byl živočišný tuk.

 

 

Příklad - složení čokolády posypané slunečnicí :

kakaová hmota,kakaové máslo, plnotučné sušené mléko, cukr, sušená syrovátka, emulgátor E476, praž.slunečnice, palmový olej, odstředěné mléko, barviva E171, E100, E140, E150d, E160c, leštidlo E903, želatina, soja zrna, lecitin, vanilin.

Minimální obsah kakaové sušiny : hořká čokoláda 53,1%, mléčná čokoláda 32,1% a bílá čokoláda 25,9%.

Éčka :

E476 = polyglycerolpolyricinoleát

E171 = oxid titaničitý, titanová běloba..nevhodné pro děti

E100 = kurkumin, Cl přírodní žluť 3..bezpečná přísada

E140 = chlorofyly a chlorofyliny..bezpečná přísada

E150 = karamel..bezpečná přísada

E160c = paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin..bezpečná přísada

E903 = karnaubský vosk

 

Ještě zajímavost :

Karnaubský vosk slouží k vytvoření lesklého povrchu například u cukrovinek (lentilky a želé bonbóny) nebo u výrobků s čokoládovým povrchem. Najdeme jej v sušeném ovoci, v ořechových jádrech, pekařských výrobcích, v sýrech a kávě nebo žvýkačkách, dále jej najdeme ve výrobcích s příchutí medu. Výrobkům poskytuje lesklý vzhled a zabraňuje ztrátám vody a vlhkosti.